Getekend in Stockholm

brända tomten, gamla stan Deze zomermaand hebben we – de Urban Sketchers Stockholm – weer in Gamla Stan zitten schetsen. Ik heb getekend op Brända Tomten, een schilderachtig pleintje, overschaduwd door een prachtige kastanjeboom. Het was weer ontzettend leuk om zo samen met de andere sketchers aan de slag te gaan en na afloop met elkaar koffie te drinken. En ik heb er bepaald plezier in gehad om de blaadjes van de boom en de sfeer van het pleintje op papier te krijgen.

Niet samen met de groep maar in mijn eentje heb ik in Stockholm nog een tweede tekening gemaakt, vanaf een badpromenade langs een deel van Årstaviken. Die laat ik hieronder zien. Het is een gezicht op Södermalm met de Högalidskerk, met een paar boten op de voorgrond. Het lijkt of ik dicht bij de boten heb gezeten maar dat was niet zo. Ze lagen erg ver weg en ik heb dan ook niet erg nauwkeurig kunnen tekenen. Maar het is wel aardig gelukt om de zomerse sfeer aan het water weer te geven.

Marievik

Delen: