Hjalmar Söderberg: Het ernstige spel

Het ernstige spel

Het ernstige spel, door Hjalmar Söderberg

Deze klassieke roman uit de Zweedse literatuur (Ned. vertaling oorspronkelijk verschenen in 2003) was al jaren niet meer verkrijgbaar, maar is er nu weer, in de licht herziene vertaling van Bertie van der Meij (Nijhoff-prijs voor vertalingen 2000).
Verschenen op 17 oktober 2017 bij Falstaff & Fakir.

Paperback, genaaid gebrocheerd
224 blz.
isbn 978-90-826074-2-0

Het ernstige spel is een roman over liefde en ambitie. Beginnend journalist Arvid ontmoet zijn grote liefde Lydia, maar wil zich nog niet binden aan een vrouw. De twee geliefden sluiten vervolgens beiden een verstandshuwelijk met een ander. Als ze elkaar jaren later weer ontmoeten, krijgen ze een langdurige geheime verhouding, die zowel hoogtepunten als diepe dalen kent. Arvid is maatschappelijk geëngageerd en zijn carrière verloopt voorspoedig, maar als het om keuzes in de liefde gaat, laat hij het op beslissende momenten afweten. Het spel van de liefde vraagt een inzet en integriteit die hij niet lijkt te kunnen opbrengen.

 

 

 

Delen: