Urban sketching, eind augustus in Stockholm

Afgelopen zondag heb ik weer meegedaan met de Urban Sketchers Stockholm. We waren ditmaal op Djurgården, een groot, groen eiland net buiten het drukke stadscentrum. Er is daar een klein gebied met oude straten en straatjes en een jachthaven, je vindt er een paar bekende musea zoals Nordiska Museet en het openluchtmuseum Skansen, er is het pretpark Gröna Lund. Verder is er vooral veel groen gebied met veld en bos, met hier en daar een kasteel of landhuis en met prachtige oude villa’s. En overal dat water eromheen. En het mooie zomerweer!
Dat laatste liet ons juist deze zondagmiddag even in de steek. Net toen we ons wilden verspreiden om ieder een mooie plek om te schetsen te zoeken, begon het te regenen. Voor mij reden om op het terras te blijven van het café waar we hadden afgesproken. Het weer klaarde trouwens snel weer op. Hier is de tekening die ik op het terras heb gemaakt:
urban sketching - djurgården lilla parkkafeet

De voorgaande en volgende dagen heb ik op andere plekken in mijn eentje zitten schetsen:

Tramhalte langs Strandvägen

Achter deze tramhalte aan Strandvägen is het in werkelijkheid een drukte van belang met een horecabedrijf en boten aan de kade, maar daar ben ik op papier niet aan toegekomen.

Vanaf Hornsbergs Strand

Uitzicht op boten aan de overkant vanaf Hornbergs Strand op Kungsholmen. Kungsholmen is een van mijn favoriete plekken, het is een bedrijvig stadsdeel waar toch veel ruimte en rust is, dicht bij het Centraal Station en de City. Veel huizenblokken daar zijn rond 1900 gebouwd. Hieronder een schets van een straathoek in de ochtendzon. Gemaakt met fineliner en waterverf, zoals de meeste van mijn schetsen tot dusver.

Kungsholmen

Delen: