Kleine kunstkijkroute: “Kunstgilde” op 27 oktober 2019

Afgelopen zondag heb ik meegedaan aan Kunstgilde, een kleine kunstkijkroute in de straat waar ik woon plus twee aangrenzende straten. Een echt buurtgebeuren dus. Er deden twaalf kunstenaars mee — ja, er blijkt heel wat kunstzinnig talent in mijn naaste omgeving te wonen. Dat was ook voor mij een verrassing, want ik woon hier zelf nog niet zo lang en ken nog niet zoveel mensen.

Het was erg leuk om de belangstelling te ervaren van vele buurtgenoten die een kijkje in mijn atelier kwamen nemen. Na afloop hebben de deelnemers met z’n twaalven samen een rondje langs de twaalf adressen gemaakt, want de meesten kenden elkaars werk nog niet. Er waren schilderijen, tekeningen, aquarellen, er was glas-in-lood, textielkunst, er waren diverse objecten, handgemaakte muziekinstrumenten en producten van bewerkt hout. En bij mij dus boekkunst. Ik heb veel leuks en moois gezien en ook iets gekocht, maar dat laat ik hier niet zien, want het is een cadeautje voor iemand die binnenkort jarig is.

Ik had voor deze dag in mijn atelier een kleine overzichtsexpositie gemaakt van mijn werk van de afgelopen jaren. Hierbij wat foto’s van een paar leuke hoekjes.

Delen: