Coronazomer – drukproject 1: De uitgekookte drukker

Met 30 anderen heb ik meegedaan aan het drukkersproject De uitgekookte drukker, georganiseerd door margedrukkers Hans van Eijk en Jan Klerken.
Allerlei inhoud was toegestaan onder deze titel: recepten voor eten, drinken, voor een gelukkig leven, doktersrecepten, breipatronen enzovoort. Mits op formaat A5, omvang minimaal 4 pagina’s met minstens één illustratie en in een oplage van 60 ex. Ik heb op het nippertje de deadline van 1 augustus gehaald, met een leefstijladvies van Isaac Bashevis Singer op een dubbelgevouwen A4-blad. De illustratie heb ik niet zelf gemaakt, ze bestaat uit een postzegel met een of meer kippen erop. Speciaal hiervoor had ik in de paar weken vóór de deadline via marktplaats en ebay een collectie postzegels met pluimvee uit allerlei landen verzameld.

De 31 bijdragen zijn verzameld in een mooie zwarte doos. Er zitten echt grafische en typografische hoogstandjes tussen; veel creatieve ideeën zijn erg mooi en vaak met veel vakkundigheid gerealiseerd. Chapeau voor mijn collega-drukkers!

Hieronder mijn (vergeleken met andere vrij sobere) bijdrage:

Delen: