Uitzicht op zee – tunnelboek in twee formaten

tunnelboek uitzicht op zee
Een tunnelboek is een soort uittrekbare kijkdoos, waarin in verschillende lagen een tafereel is aangebracht.
Het tunnelboek Uitzicht op zee heb ik in twee versies gemaakt. Eerst één groter exemplaar, daarna een miniatuurversie in een oplage van 9 exemplaren. Het boek laat een zeelandschap zien met in de verte een klein bootje vol mensen. De tekst erbij luidt: Al wat ik heb heb ik bij me – mijn lichaam mijn dromen mijn herinneringen mijn uitzicht – ik ben klaar voor de kust.

uitzicht op zee groot formaat

uitzicht op zee miniatuurboekje
Formaat van de miniatuurboekjes: 5,5 cm hoog en 8,5 cm breed, dikte variabel (uittrekbaar).

uitzicht op zee

Op het grotere exemplaar zijn titel en tekst handgeschreven, voor de tekst op de kleine boekjes heb ik een inkjetprinter gebruikt. De zee is geschilderd met aquarelverf op 300 grams lompenpapier. In het grotere boek is het bootje op het papier geborduurd; in de miniatuurboekjes is het met pen getekend.
Het is allemaal handwerk en de boekjes zijn dus niet allemaal exact hetzelfde. Ik heb passende doosjes gemaakt om ze in op te bergen.

uitzicht op zee klein formaat

Delen: