Miniatuurboekje John Stuart Mill

miniatuurboekje J.S. Mill Utilitarianism quotesminiatuurboekje utilitarianism quotes


Een verjaardagscadeautje voor mijn geliefde, om in de miniatuurboekenkast van zijn miniatuurwerkkamer te zetten: citaten uit Utilitarianism van John Stuart Mill. Het boekje meet 21 bij 25 mm, is 48 pagina’s dik, genaaid van drie katernen en gekartonneerd, met een rugje van dun leer. De tekst is geprint op een inkjetprinter.

Mijn humeur is opgeknapt van dit boekje. Nu tijdens de covid-pandemie heb ik niet altijd de inspiratie en de concentratie om dingen te maken. Maar het helpt me meestal wel over een sombere of zorgelijke stemming heen als ik met mijn handen bezig ben. Dat hoeft niet altijd iets met boeken of papier te zijn. De afgelopen zomer heb ik een quilt afgemaakt die al heel lang onder in een kast lag te wachten tot ik er weer aandacht voor had. Gewone huiselijke klusjes als verstel- of naaiwerk werken soms ook goed om de zinnen te verzetten. In m’n atelier liggen nu een aantal mooie grote lappen stof, bestemd om gordijnen en een dekbedhoes van te maken. M’n ouwe Pfaff naaimachine uit de jaren ’60 komt de komende week weer goed van pas.

Delen: