Miniatuurboekje van August Strindberg

miniatuurboekje hemsöborna strindberg
Ik heb weer een miniatuurboekje voor mijn lief gemaakt, voor een speciale gelegenheid. Het bevat de eerste twee hoofdstukken van een van zijn favoriete boeken: de roman Hemsöborna van August Strindberg. Die eerste twee hoofdstukken heb ik voor het maken van dit boekje natuurlijk ook weer eens gelezen, en wat je ook van Strindberg (1849-1912) kunt zeggen, hij kon fantastisch goed schrijven. Alleen al in deze eerste hoofdstukken valt zoveel te genieten! Beeldend vermogen, psychologisch inzicht, humor, het zit er allemaal in. De beschrijvingen van landschap, karakters, interieurs  zijn fantastisch. De roman is in 1918 in het Nederlands vertaald door J. Mulder onder de titel De indringer.


Het boekje telt 64 pagina’s (4 katernen), het is gebonden met een papieren omslag en meet 2,5 bij 3 cm. De tekst is geprint op mijn nieuwe inkjetprinter, en is zelfs zonder loep nog redelijk te lezen (mét loep gaat wel beter natuurlijk). De illustratie op de voorkant is een scan van het omslag van de eerste Zweedse uitgave van 1887.

Delen: