Aquarels, borduurwerk

De laatste tien jaar heb ik me op creatief gebied veelal beziggehouden met hoogdruk: boekkunst, linosnedes, zelfgedrukte kaarten en posters. In eerdere jaren – toen ik nog bibliotheekmedewerker en vertaler was – heb ik in m’n vrije tijd altijd graag gehandwerkt, dwz gebreid, genaaid, geborduurd, graag naar eigen ontwerp. De zin in het werken met naald en draad is nooit weg geweest. Dat was al te zien aan o.a. het borduurwerk in mijn boek Lessen voor een trollenkind (2020). Ik heb besloten lekker aan die behoefte toe te geven. Wat helpt is dat ik het letterzetten en het werk aan de drukpers momenteel door enig fysiek ongemak wat te zwaar vind. Hieronder laat ik een paar aquarellen met simpel borduurwerk zien die ik in de zomer heb gemaakt. Misschien is dit wel het begin van een nieuwe richting in mijn werk. De boekkunst en het drukken zal ik niet opgeven – ik ben bezig aan een nieuw boekje met poëzie en borduurwerk. Ben wel benieuwd wat er verder van komt.

aquarel en borduurwerk
Drie landschappen
aquarel en borduurwerk
Drie landschappen. Detail.

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *