Nieuwjaarskaart 2022

nieuwjaarskaart Dit is mijn wenskaart voor het jaar 2022. Voor wie dit ziet en leest:

Een gelukkig en gezond nieuw jaar gewenst!

Op de kaart staat een gedichtje van Oliver Herford. De ondergrond is een scan van sneeuwkristallen, handgestempeld met (gekochte) houten stempels en lino-inkt. De kaarten zijn geprint op de mooie printer die ik afgelopen jaar heb gekocht. Deze gebruikt pigmentinkten, wat een veel mooier en helderder resultaat geeft dan mijn oude printertje, dat ooit maar een paar tientjes kostte. Dat oude apparaat gebruik ik natuurlijk nog wel voor gewone standaardprints en proefprints.

Oliver Herford (1860-1935) was schrijver, kunstenaar en illustrator. Veel van zijn werk is online beschikbaar gemaakt; een search op Internet Archive geeft uitgebreide resultaten. Speciaal voor poezenliefhebbers hier een link naar The Rubayat of a Persian kitten.

Delen: