PRIORITY, een postzegeltentoonstelling bij de roofprint pers in Middelburg (in oktober)

In Middelburg bevindt zich een atelier genaamd “de roofprint pers”. Het atelier, tevens galerie, is van leni van den berge (leni schrijft de namen met kleine letters, dus dat doe ik hier ook), je vindt er boeken, prenten, tekeningen en objecten. Er is daar bijna altijd iets leuks aan de hand. Eén raampje van het atelier is bijvoorbeeld een one piece galerie, dwz achter het glas van dit ene raam is elke maand één ander kunstwerk te zien. Ook verzorgt de roofprint pers “het middelburgs katsarchief”. Verder organiseert leni zomerboekwinkels waar werk van boekenmakers en kleine uitgevers te koop is. Ook zijn er geregeld tentoonstellingen van bijzonder grafisch werk.
postzegels roofprint pers

De eigen uitgaven en uitgaafjes van de roofprint pers zijn heel bijzonder en verrassend. Als je een uitgave bestelt, wordt de zending bovendien gefrankeerd met postzegels naar eigen ontwerp; de roofprint pers heeft al een hele serie zegels gemaakt.

Postzegels zijn ook het onderwerp van de tentoonstelling die is aangekondigd voor komende oktober: “PRIORITY, een postzegelontmoeting waar alles en iedereen even belangrijk is”:

De PRIORITY-expositie is een van de uitingen van de Grafiektriënnale 2022. Ik ga ook een postzegel insturen. Later meer!

Delen: