DrukKunstBeurs 22 – 23 oktober 2022 in Amersfoort – Boekambachtbeurs 6-7 november in Leiden

drukkunstbeursOp 22 en 23 oktober vindt in de Prodentfabriek in Amersfoort de DrukKunstBeurs plaats, georganiseerd door Drukwerk in de Marge.
Op deze beurs bieden margedrukkers, grafici en andere kunstenaars hun uitgaven en druksels aan, vaak gedrukt op oude persen met historische loden en houten letters, maar ook op bv. risoprinters of stencilmachines. Honderd stands met bijzonder, handgemaakt drukwerk: literaire uitgaven, kaarten, prenten, affiches, kunstenaarsboeken en meer. Daarnaast zijn er (druk)demonstraties en zijn er boeken, papier en drukkers- en kunstenaarsbenodigdheden te koop. Speciaal voor de beurs wordt er een bijzondere uitgave gedrukt met gedichten van de Utrechtse schrijver Ingmar Heytze. Deze uitgave is gratis voor alle bezoekers van de beurs.

De DrukKunstBeurs is beide dagen geopend van 11:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis!
Klik hier om de lijst van deelnemers te zien.

Het gebouw waar de beurs wordt gehouden is de Prodentfabriek, Oude Fabrieksstraat 20, Amersfoort. De Prodentfabriek ligt op het terrein van De Nieuwe Stad, een culturele broedplaats met veel horeca en creativiteit, op loopafstand van station Amersfoort Centraal en het stadscentrum. En ook op loopafstand van mijn huis, hoe fijn is dat! Ook Kunsthal KAdE is dichtbij, een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst, architectuur, vormgeving en design.

Ik heb al meermalen meegedaan aan deze beurs, die tot vorig jaar nog Boekkunstbeurs heette. De naam is veranderd omdat het evenement dit jaar voor het eerst in tweeën is gesplitst. De DrukKunstBeurs vindt dus plaats in Amersfoort op 22 en 23 oktober a.s., en wordt georganiseerd door de stichting Drukwerk in de Marge, terwijl op 5 en 6 nov. de Boekambachtbeurs gepland staat, een evenement van de Stichting Handboekbinden. Beide beurzen zijn voor de boekkunstliefhebber héél leuk, je vindt er prachtige objecten en fantastisch materiaal, én natuurlijk volop inspiratie.

Vorig jaar kon ik vanwege een ziekenhuisopname niet meedoen aan de beurs maar dit jaar ben ik in elk geval in Amersfoort present, o.a. met recent gemaakt werk.

Delen: