Mooi Marginaal 2022

mooi marginaal 2022

De post bezorgde me deze prachtig (door Evelien Doornebal) vormgegeven uitnodiging voor de opening van de expositie Mooi Marginaal 2022. De Stichting Laurens Janszoon Coster organiseert eenmaal per twee jaar een bekroning van de mooiste margedrukwerken van de voorafgaande twee jaar. De stichting schrijft: “Een vergelijking met de jaarlijkse bekroning van de Best Verzorgde Boeken ligt voor de hand, maar het bijzondere aspect van de marginale uitgaven ligt deels in de keuzes van de makers (gedreven amateurs en professionals), de over het algemeen bescheiden oplagen en de niet of nauwelijks commerciële bedoelingen.” Verder: “Mooi Marginaal is voor boekenliefhebbers het neusje van de zalm. De makers steken er heel veel moeite in iets bijzonders van hun productie te maken. De juiste papiersoort, de juiste letter, het aantal drukkleuren, de bladspiegel, het zijn componenten waarmee de marge-drukker van zijn/haar uitgave op de drukpers een kunstwerkje maakt.”

trollenkind uitgevouwen gedeelteDe bekroonde boeken worden getoond op een expositie die van eind oktober 2022 tot ca. juli 2023 het hele land doorreist. En een paar weken geleden al hoorde ik dat mijn boek Lessen voor een trollenkind is geselecteerd om mee te doen aan deze reizende tentoonstelling! Daar ben ik natuurlijk superblij mee. De expositie gaat op 28 okt. om 16.00 uur van start in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).

Bericht aangevuld op 15/10: De tentoonstelling zal nog tot eind van dit jaar bij de OBA te zien zijn. Daarna o.a. in Gouda, Haarlem, Schoonoord, Vught, Knokke, Leiden en Tilburg.
Het volledige programma is vanaf eind oktober te vinden op de website mooimarginaal.org.

Delen: