STEL

De afgelopen maanden ben ik voor mantelzorg vaak langere periodes ver van huis geweest en voor druk- en boekkunst had ik weinig gelegenheid en concentratie. Hopelijk breekt er wat dat betreft gauw een betere tijd aan.

Leporello, gedrukt met houten letters. Titel: STEL.Toch heb ik in oktober wel een boekje gemaakt, getiteld STEL, een leporello. Het binnenwerk (Cairns naturelwit papier, 120 grams) heb ik bij wijze van decoratie lichtgrijs bedrukt met grote, oude, zeer sleetse biljetletters van 55 cicero. Het aldus gedecoreerde papier is op boekhoogte gesneden; het grijs is nauwelijks nog te herkennen als letters.

Over het grijs heen heb ik een korte tekst gedrukt met houten letters van 8 cicero. Door de hele lengte van de leporello loopt een handgeborduurde versiering die de tekst volgt en aanvult.

boekje STEL op de drukkunstbeurs

 

Het voor- en achterplat is van 325 grams Frans natuurkarton, donkerroze met geel. Afmetingen: h 15 cm, b 8cm (uitgevouwen: 15 x 64 cm). Oplage 12 exemplaren.

Binnenwerk van leporello STEL bedrukt met houten letters en handgeborduurd

 

 

 

Delen: