Voorjaarskind

Hebben julie ook zo uitgekeken naar het voorjaar? Deze week lijkt het eindelijk een beetje door te breken. En met de lente is er nog iets moois gekomen:  ruim een week geleden is ons vijfde kleinkind geboren. Een meisje. Ze heeft de mooie naam Mea gekregen, en ik heb ook voor deze baby weer het geboortekaartje gemaakt, met een illustratie van wollegras, een prachtig veenplantje:

Mijn vorige kaartjes waren letterpress gedrukt, hoogdruk dus, op mijn mooie oude Korrex drukpersje. Deze keer is de Korrex er niet aan te pas gekomen; ontwerp en druk zijn digitaal gedaan. Wat niet wil zeggen dat het snel klaar was! Een idee en schets in beeld brengen, uitwerken en daar met de printer een mooi drukwerkje van maken – ik heb er heel wat uurtjes in gestoken, alles in overleg met de ouders van Mea natuurlijk. Met het resultaat zijn we allemaal blij. Welkom, lief voorjaarskind!

Dubbel kaartje 12x12cm met illustratie “Wollegras” door Bertie van der Meij.
Papier: Canson aquarelpapier 200 grams.
Inkt: Epson Ultrachrome Pro 10

Delen:
Volg Bertie op Mastodon