1. Opgeruimd. 2. Gefilterd.

Ik heb de afgelopen tijd flink opgeruimd. Alle loden letters die ik had, plus een aantal houten letterpolissen heb ik al aan het begin van de zomer verkocht. Een paar weken geleden heb ik ook afscheid genomen van mijn fijne Korrex Stuttgart proefpers. Die is naar een stel jonge beginnende margedrukkers in Rotterdam gegaan; ze zullen er hopelijk veel plezier van hebben. Nu heb ik sinds een paar dagen een nieuw tafelpersje in huis. Het is een Nederlands ambachtelijk gemaakt product, merk Woodzilla, en ik vind hem heel mooi! Gisteren heb ik er met wat linosnedes die ik nog had liggen van een eerder drukkersproject lekker een beetje mee gespeeld :-).

woodzilla relief press A3
Mijn nieuwe Woodzilla linopers, formaat A3
linosnedes
Linosnedes, ingeïnkt
probeersels
Probeersels, gedrukt op mijn nieuwe pers.

lichtfilter, geborduurdTijdens de warmste zomerweken heb ik een borduurwerk gemaakt, geïnspireerd door de lichtfilters die ik een paar jaar geleden uit rijstpapier heb gesneden. (Die hangen trouwens nog steeds, het dunne rijstpapier houdt zich verbazend lang goed!) Voor een ander raampje hangt nu dit geborduurde lichtfilter (ook goed tegen inkijk). De stof is een stuk van een oud linnen tafelkleed. De insnijdingen heb ik afgewerkt met enkele draden katoenen garen in festonsteek, zie de detailfoto hieronder.

lichtfilter geborduurd, detail

 

Delen: