Miniatuurboekje: Roverslied

miniatuurboekje RoversliedRoverslied uitgevouwenWeer een miniatuurboekje op poppenkastformaat – 2,5 cm x 3 cm. Het bevat de tekst van het Roverslied door Wouter Pieterse, een personage dat voorkomt in fragmenten in de Ideeën van Multatuli. Wouter is een dromerige, leesgrage jongen met veel fantasie. De geschiedenis van Woutertje Pieterse is 1890 afzonderlijk in boekvorm verschenen. Wouter en klasgenoten moesten in dit verhaal allemaal een gedicht schrijven in opdracht van hun onderwijzer meester Pennewip. Er is een leuk artikel geschreven in het tijdschrift Over Multatuli over hoe Wouter ertoe kwam het Roverslied te schrijven.

Het Roverslied heeft 8 coupletten. Mijn miniatuurboekje is een leporello oftewel accordeonboekje, zigzag gevouwen dus, en met een illustratie van eigen hand in een rood omslagje geplakt. Het boekje is inkjet-geprint. Ik heb het gemaakt als cadeautje voor mijn liefste H. Het is het allereerste boekje uitgegeven onder het nieuwe label van de JuniPers.

Roverslied rug en voorkant

Delen: