Linosnede: klaprozen

Toen ik in augustus een linopersje kocht, had ik een nog onvoltooide kleine linoleumsnede liggen van een paar klaprozen. Die heb ik onlangs afgemaakt. Het is een traditionele afbeelding van twee bloeiende plantjes, gemaakt met de reductietechniek* in slechts drie kleuren.
Ik vond registeren (in de drukkerij betekent dat: zorgen dat de drukvorm en het papier steeds op precies dezelfde plek liggen zodat de afdrukken op exact de goede plaats komen) altijd al lastig en ook op het nieuwe persje bleek het niet mee te vallen — er kwamen maar drie drukken uit die ik een kleine voldoende heb gegeven. Enfin, toch leuk om te laten zien. En het was een goede oefening.
Beeldformaat ca. 9,5 cm x 9,5 cm.
klaprozen linosnede

*Reductietechniek: de linoleum drukvorm wordt tijdens het maken van de prent in feite vernietigd, omdat voor elke kleurgang gedeelten van de drukvorm worden weggesneden.

Delen: