Winterzee – linosnede

Linosnede Winterzee, april 2024

Deze linosnede is gemaakt naar een waterverfschets die ik “Regen aan zee” had genoemd. In het drukproces van de lino, die ik sneed uit traditioneel linoleum met wat grover oppervlak, werd het meer een winterzeelandschap. De gruizige structuur van het linoleum bleef zichtbaar, hoewel ik het vooraf wel licht had geschuurd.
De lino zelf meet 10 x 15 cm, het papierformaat is 19 x 23 cm. Dat papier is Crane’s Lettra wit, 300 grams.

Hieronder een afbeelding van de waterverfschets die als voorbeeld heeft gediend, gemaakt in mijn schetsboek met Neocolor II aquarelkrijt. Ik heb de schets niet exact overgebracht op het linoleum. Met wat lichte potloodstreepjes heb ik aangegeven waar hemel, zee en stenen lagen en verder ben ik min of meer op het oog met gutsen en inkten aan de slag gegaan, met (vond ik zelf) verrassend resultaat.

Regen aan zee, waterverfschets

Delen: