Etspers

Sinds een dag of tien heb ik een kleine etspers in huis – tafelmodel – die ik langdurig mag lenen van een vriendin. Ik heb er al het een en ander op uitgeprobeerd, met droge naald op pvc-plaatjes. Er mislukt natuurlijk nog veel maar daar leer ik van.
Een poos geleden las ik een gedicht  over een lijster. Helaas zitten er geen lijsters in mijn naaste omgeving, althans ik heb er de afgelopen jaren rondom mijn huis nog nooit een gezien. Enfin, dat gedicht vond ik zo mooi dat ik op internet wat foto’s van lijsters heb gedownload en als voorbeeld heb gebruikt voor een paar waterverfschetsen. Eén zo’n schets heb ik nu gebruikt als voorbeeld voor een droge naald. Het was spannend of het me zou lukken een oplage te maken. En ja! het zijn er 9 geworden, op klein formaat nl 5 cm x 8 cm. In twee kleuren inkt, wat de moeilijkheidsgraad wel verhoogde. Voor instructie en adviezen kijk ik vaak naar het YouTube-kanaal van Handprinted. Ik heb er wel een stuk of 15 gedrukt, maar de exemplaren die teveel in kwaliteit afweken zijn in de prullenbak beland. De lijstertjes zijn gedrukt op 300 grams Somerset soft white textured papier.

 

Lijster. Droge naald 5x8cm.
Lijster. Droge naald, 5 cm x 8 cm.
Delen: