Zeefdruk, vervolg

De cursus zeefdrukken in het Grafisch Atelier Hilversum is afgelopen. Ik heb nog een aantal extra avonden geoefend, met begeleiding van de docent. Sinds gisteren heb ik een jaarkaart voor het atelier en nu mag ik het hele jaar door aan de slag, zowel met zeefdrukken als met boekdruk. Hier op het blog heb ik nog niet veel van mijn resultaten aan de zeefdruktafel laten zien. Het was vooral oefenen, oefenen. En ik moet natuurlijk nog heel veel uren maken voor ik mezelf een beetje een zeefdrukker zal durven noemen. Een paar prenten die ik de afgelopen weken heb gemaakt ziet u hieronder:

Wonder Glue, een kleine prent op formaat 15x10cm, oplage 20 ex.
Eveneens op ansichtkaartformaat deze kleine zeefdruk met de titel imagine. Oplage 20 ex.

Bovenstaande kleintjes heb ik gemaakt met de gedachte ze in te zenden voor de selectieronde van een project van de Stichting Grafein, IPMAP24: the future of our planet. Ik probeer het maar gewoon, worden ze niet geselecteerd, nu ja, dan heb ik toch plezier gehad in het maken. De kleine lino uit mijn vorige blogbericht stuur ik ook in.
Van het tevreden kijkende zwijn (o, konden ze allemaar maar zo gelukkig zijn!) heb ik ook een grotere prent gezeefdrukt:

Imagine, zeefdruk op papier. Beeldformaat ca. 19×25 cm, papierformaat ca 23×31 cm. Oplage 16 ex.

Inspiratie voor de varkensprent kwam van een tekening die een van mijn kinderen in 1998 voor moederdag voor mij had gemaakt. Varkens – levende, natuurlijk – zijn in ons gezin altijd heel populair geweest. Die fantastische tekening heb ik altijd bewaard. Wat leuk dat ik ‘m nu voor een zeefdruk heb kunnen gebruiken.

De inspiratie voor Imagine
Delen: